Minnesota sa už vraj nesnaží vymeniť Dumbu

Michael Russo z The Athletic tvrdí, že generálny manažér tímu Minnesota Wild, Bill Guerin, už neprikladá dôležitosť výmene obrancu Matta Dumbu.

Nie je to tak dávno, čo sa intenzívne špekulovalo o možnom odchode kanadského zadáka, ktorým sa Wild pokúšali získať hráča pre prvý alebo druhý útok. Momentálne však v lige nie je na takú transakciu priestor vďaka viacerým tímom, ktoré nemajú miesto alebo peniaze na osvojenie si šesťmiliónového hráča.

Guerin tak jednoducho nebol schopný nájsť to, čo potreboval. Veci komplikoval aj nadchádzajúci rozširovací draft, s ktorým musel prípadný záujemca tiež počítať a hľadať spôsob, ako si ho na ňom chrániť.

Ak by Dumba zažil vydarený ročník 2020/21, trh pre neho by sa mohol zlepšiť. Ak nie, Wild by sa mohli odhodlať na rozširovacom drafte chrániť radšej osem korčuliarov namiesto siedmich útočníkov a troch obrancov.

Dvadsaťšesťročný rodák z kanadského Saskatchewanu odohral v minulej sezóne 69 zápasov, v ktorých zaznamenal len šesť gólov a 24 bodov. V štyroch dueloch dohrávky si pripísal asistenciu. V kariére, ktorú celú strávil v Minnesote, nazbieral 174 bodov (62+112) v 411 dueloch.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 11. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL