Sezóna 2020/21? Steve Yzerman je veľkým optimistom

Generálny manažér tímu Detroit Red Wings, Steve Yzerman, je „veľmi optimistický“, že NHL bude schopná zrealizovať ročník 2020/21, dokonca aj v prípade, ak by sa nedržal tradičného formátu.

Zástupca ligového komisára Bill Daly v piatok povedal, že súťaž stále mieri za 1. januárom ako dňom, keď by sa mohla otvoriť nová sezóna. Doteraz sa však nezišli komisie NHL a Hráčskej asociácie, aby pracovali na pláne.

„Nakoniec nás obmedzujú medzinárodné vlády – hranica medzi Kanadou a Spojenými štátmi – ako aj miestne a štátne vlády. Momentálne to vyzerá tak, že budeme schopní prísť s nejakým plánom, ale špecificky neviem, o čo pôjde,“ povedal Yzerman pre Detroit Free Press.

„A potom už zostáva len držať palce, aby sa veci opäť nevymkli kontrole a my nemohli hrať. Som optimistom v tom, že prídeme s niečím, čo bude fungovať, a teraz viac-menej čakáme na akékoľvek usmernenia od ligy týkajúce sa toho plánu.“

Red Wings nehrali od marca, ale Yzerman si myslí, že čím dlhšia bude prestávka medzi sezónami, tým menšia nevýhoda to bude pre sedem tímov, ktoré nehrali v dohrávke. Verí, že nakoniec bude rozhodujúce to, ako sa k svojej príprave postavia individuálni hráči.

„Chlapci, ktorí boli zodpovední a starali sa o seba, nestratili ani trochu rytmu. Možno trvalo týždeň či dva, kým sa rozbehli, ale neprišli o rytmus. Niektorí chlapci, ktorí takí poctiví neboli alebo sa tak nekoncentrovali, sa trápili. Dúfajme, že naši chlapci budú všetci zodpovední, motivovaní a disciplinovaní. Verím, že sú,“ poznamenal Yzerman.

Red Wings, ktorí skončili minulý ročník s najhoršou bilanciou v NHL, vstúpia do novej sezóny s obmeneným kádrom. Cez trh s voľnými hráčmi do klubu prišli Bobby Ryan, Thomas Greiss, Troy Stecher a Vladislav Namestnikov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 11. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL