Cassidy: Bruins idú s Raskom plnou parou vpred

Tím Boston Bruins pôjdu v nadchádzajúcej sezóne „plnou parou vpred“ s brankárom Tuukkom Raskom. Pre ligový web to uviedol hlavný tréner Bruce Cassidy.

„Myslím si, že všetko, čo sa stalo v bubline, sme už vyriešili. Ideme ďalej, pripravujeme sa na víťazenie v budúcej sezóne. To zahŕňa aj naše bránkovisko,“ povedal Cassidy.

Rask opustil v auguste svoj tím po druhom zápase série proti Caroline, aby sa vrátil k rodine, kde jedno z jeho detí ochorelo. Toto rozhodnutie si získalo podporu vedenia i spoluhráčov.

Cassidy priznal, že jeho odchod ovplyvnil tím mentálne predtým, ako ho Tampa Bay vyradila v piatich zápasoch. Podľa neho je však fínsky gólman nadšený zo svojho návratu k tímu, ktorému bude chcieť pomáhať k víťazstvám.

„Myslím si, že sa chce vrátiť do brány a hrať hokej, chytať dobre a dávať nám šancu na víťazenie. Pravdepodobne nie je nikto nadšený z návratu viac, ako je on,“ poznamenal Cassidy.

„Predpokladal by som, že Tuukka by povedal niečo takéto: ‘Hej, stále som tým brankárom, ktorým som bol minulý rok, a som pripravený ísť na to. Rodina je v poriadku, ja som v pohode. Každý je na dobrom mieste. Poďme hrať hokej.’“

Tridsaťtriročný Rask, ktorý strávil všetkých 13 sezón kariéry v Bostone, vstupuje do posledného roka svojej súčasnej zmluvy a mohol by sa stať neobmedzeným voľným hráčom. Ešte v októbri povedal, že už by nechcel hrať nikde inde.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 11. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL