Bobby Ryan: Vykúpenie zo zmluvy ma šokovalo

Útočník tímu Detroit Red Wings, Bobby Ryan, neočakával, že si v ročníku 2020/21 bude musieť zvykať na nové pôsobisko. Skúsený krídelník strávil posledných sedem rokov v Ottawe, ktorá v septembri vykúpila posledné dva roky z jeho zmluvy.

„Bola to asi minútová konverzácia. Nie je toho veľa, čo by sa dalo povedať,“ povedal Ryan pre The Athletic. „Čo k tomu poviete, ale vážne? Povedal som: ‘OK, ďakujem vám, veľa šťastia,’ a to bolo všetko. Prišlo to ako úplný šok. Určite to nebolo rozhodnutie, ktoré som v to piatkové ráno očakával.“

Ryan v tomto roku získal Mastertonovu trofej po tom, čo sa verejne priznal k svojmu boju s alkoholizmom. Počas základnej časti si zobral trojmesačné voľno, aby tento problém riešil. Pri návrate vsietil hetrik.

Tridsaťtriročný rodák z amerického New Jersey tvrdí, že bude navždy vďačný za podporu a lásku, ktorej sa dočkal od hlavného mesta Kanady aj napriek nepríjemnému ukončeniu jeho pôsobenia.

„Vždy som mal rád ľudí v Ottawe. Ľudia v tej komunite sú tam jednoducho neskutoční. Zažil som tam veľa vrcholov a pádov. Mnoho vrcholov, ako play-off. A pádov, trápení a minulý rok. Vždy ma prijímali. Nikdy som nemal pocit, že by to so mnou vzdali,“ poznamenal Ryan.

Ryan podpísal v októbri ročnú zmluvu v hodnote rovného milióna amerických dolárov s Red Wings. V ročníku 2018/19 zaznamenal 15 gólov a 42 bodov v 78 stretnutiach a teraz bude chcieť dokázať, že toho má v sebe stále veľa.

„Vedel som, že potrebujem dokázať, že je vo mne ešte dosť vysokokvalitného hokeja. Nechcel som ísť niekam a byť rovno hráčom pre tretí alebo štvrtý útok. Stále si myslím, že dokážem hrať v prvej šestke až deviatke, “ skonštatoval Ryan, ktorý v doterajších 833 zápasoch NHL strelil 254 gólov a nazbieral 555 bodov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 11. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL