Sharks hrozí sťahovanie zo San Jose. Apelujú na fanúšikov

Tím San Jose Sharks vyzýva svojich fanúšikov, aby mu pomohli predísť rozvojovým projektom, ktoré by vytlačili klub zo svojej arény a aj samotného mesta.

„Viac ako rok sme s vami zdieľali naše obavy z navrhovaných, masívnych rozvojových projektov v oblasti Diridon z centra San Jose, ktorá obklopuje SAP Center,“ stálo v liste adresovanom fanúšikom.

„Počas niekoľkých posledných rokov sme zdieľali rovnaké obavy s mestom San Jose a Googlom. Nanešťastie, tieto diskusie priniesli len obmedzené výsledky a projektanti týchto projektov sa chcú pohnúť vpred spôsobom, ktorý by mohol donútiť Sharks opustiť San Jose.“

Mesto San Jose chce prestavať 250 akrov pôdy v susedstve Diridon, pričom návrh sa prelína s projektom Googlu Dowdown West, ktorý zahŕňa 65 budov v 84-akrovej oblasti Diridon Station.

Sharks sú znepokojení vplyvom projektom na dostupnosť parkovacích miest v okolí SAP Center, ako aj prístupnosti arény počas výstavby a po jej dokončení. Kalifornský tím má nájomnú zmluvu vo svojej súčasnej hale do roka 2025, ale v zmluve je opcia na predĺženie jej platnosti do roka 2040.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 11. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL