Tampa musí vymeniť dvoch dobrých hráčov. Ktoré tímy jej môžu pomôcť?

Tím Tampa Bay Lightning má stále bez zmluvy troch kľúčových hráčov, no ohľadom jej situácie bolo v ostatných dňoch až týždňoch ticho. Floridský tím však verí, že sa mu nakoniec všetko podarí vyriešiť.

Obmedzenými voľnými hráčmi sú stále aj Antony Cirelli, Erik Černák a Michail Sergačov, ktorí významne pomohli tímu k Stanleyho poháru. Pod platovým stropom majú však „Blesky“ k dispozícii len 2,9 milióna amerických dolárov.

Dôvodov, prečo je ohľadom Tampy ticho je viacero – neistota pred novou sezónou, neochota tímov pomôcť šampiónovi, obmedzený hráčsky trh či zaneprázdnenosť tímov ich vlastnými problémami.

Renaud Lavoie z TVA Sports však tvrdí, že Lightning nepochybujú o tom, že si svoje záležitosti pred štartom tréningového kempu vyriešia. Museli by sa však v nasledujúcich týždňoch vzdať dvoch dobrých hráčov zo základnej zostavy, aby si vytvorili viac miesta v rozpočte.

Ani to by však k zrealizovaniu výmeny stačiť nemuselo a floridský tím bude musieť zrejme k týmto hráčom pribaliť aj niečo iné – draftové voľby alebo dokonca aj nejaké mladé nádeje. Tímami, ktoré by mohli byť ochotné spolupracovať, sú podľa Lavoieho New Jersey, Los Angeles a Nashville.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 11. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL