Turris chcel ísť do Edmontonu. Urobia Oilers ešte nejaké transakcie?

Kurt Leavins z denníka Edmonton Journal tvrdí, že podľa jeho zdrojov útočník Kyle Turris vstúpil na trh s voľnými hráčmi s jednoznačným cieľom – chcel sa stať súčasťou tímu Edmonton Oilers a jeho agent bol v tomto smere proaktívny.

„Bolo mi povedané, že Turris vie, že jeho minulá sezóna nebola najlepšia, ale tiež cítil, že nebol v ideálnej pozícii, aby uspel. Príležitosť byť tretím centrom s jeho dvojsmernou hrou v Edmontone by mohla byť perfektná šanca na odrazenie sa. Aspoň tak to vidí on,“ poznamenal Leavins.

Turris, ktorého v októbri vykúpil zo zmluvy tím Nashville Predators, sa nakoniec dohodol s kanadským tímom na dvojročnej zmluve v hodnote 1,65 milióna amerických dolárov.

Edmonton sa medzitým objavil vo výsledkoch ankety Craiga Custancea z The Athletic, ktorý sa 21 agentov NHL pýtal aj na to, ktorý tím ešte stále potrebuje urobiť významnú transakciu. Boston a Tampa viedli hlasovanie, no Oilers skončili tretí.

„S tými dvoma hráčmi jadra (McDavid, Draisaitl), ktorých majú, sa musia zlepšiť rýchlejšie alebo narazia na problém. U Buffala by ste mohli povedať to isté. Ak sa tieto tímy nezlepšia, ako dlho ešte budú chcieť Eichel a McDavid čakať?“ skonštatoval jeden z agentov.

Na čom by ešte mohli Oilers zapracovať, nebolo zo strany agentov špecifikované. Urobili však už niekoľko transakcií, za ktoré boli dobre ohodnotené aj agentmi v danom prieskume. Dokonca ich s aktuálnou zostavou mnohí považujú za tím pre play-off.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 11. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL