Blashill: Ryan je motivovaný zažiť skvelý ročník

Hlavný tréner tímu Detroit Red Wings Jeff Blashill verí, že Bobby Ryan bude mať významný vplyv na mužstvo v jeho prvej sezóne po podpise zmluvy.

Ryan bol v septembri vykúpený zo zmluvy Ottawou a v októbri podpísal s Red Wings ročný kontrakt v hodnote 1 milióna amerických dolárov. V tomto roku získal Mastertonovu trofej, keď vyhral boj s alkoholizmom a úspešne sa vrátil k hokeju.

„Skutočne sa mi páči miesto, v ktorom vo svojom živote Bobby Ryan je. Rozprávali sme sa cez telefón a myslím si, že to bola skvelá konverzácia. Myslím si, že je skutočne motivovaný mať skvelý rok. Myslím si, že je osobne na skutočne dobrom mieste. Prinesie nám do zostavy pravorukého strelca, ktorých veľa nemáme. Taký pravoruký strelec na presilovke, spolu s Gagnerom, nám umožní mať jedného v každej presilovkovej formácii. To nám rozširuje možnosti v tom, aké akcie budeme môcť robiť,“ povedal Blashill pre The Athletic.

„A je to špičkový ofenzívny talent. Nemáme veľa hráčov, ktorí boli draftovaní tak vysoko, ktorí majú taký špičkový talent. Myslím si, že má šancu zažiť skutočne dobrý ročník, ale uvidíme... Táto liga je ťažká a čím ste starší, tým nebýva ľahšia. Musíte sa dostať do pozície, v ktorej budete mať najlepšiu šancu na úspech. Musíte byť v neuveriteľnej kondícii a musíte búrať bariéry v tom, ako veľa toho robíte. On to podľa mňa robí. Pracuje s trénerom korčuľovania. trénuje tvrdo ako nikdy predtým a ak príde do kempu v skvelej forme, tak bude mať šancu mať na nás veľký vplyv.“

Tridsaťtriročný Američan odohral v minulej sezóne 24 zápasov, v ktorých strelil päť gólov a pridal tri asistencie. Jeho predošlá zmluva platila ešte dva roky a mala „cap-hit“ 7,25 milióna amerických dolárov.

Ryan strávil posledných sedem sezón v Ottawe, predtým odohral šesť ročníkov za Anaheim. V NHL doteraz absolvoval 833 stretnutí, v ktorých zaznamenal 254 gólov a 301 asistencií.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 11. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL