Keefe: Matthews, Marner, Nylander majú ešte veľa miesta na rast

Hlavný tréner tímu Toronto Maple Leafs, Sheldon Keefe, má za sebou prvú plnú sezónu v NHL. Po nej verí, že hviezdni útočníci Auston Matthews, Mitch Marner a William Nylanders budú časom ešte lepší, ako budú dozrievať.

„Majú veľký priestor na rast. Neviem, ako sa to vyvinie ohľadom ich produktivity. Ich produktivita je už teraz veľmi dobrá, hlavne v základnej časti. Etablovali sa ňou ako prémioví hráči,“ povedal Keefe pre TSN.

„Myslím si však, že všetci z nich majú priestor na rast vo všetkých ostatných oblastiach ich hry, či už ide o konzistentnosť hry bez držania puku a súťaživosť v tom zmysle, že budú schopní prinášať z ľudí na okolo to najlepšie a nebudú to len oni, čo budú zo seba vydávať maximum.“

Všetci traja majú za sebou už skúsenosti z niekoľkých sezón v NHL, pričom sú stále mladí. Matthews a Marner majú len 23 rokov, Nylander 24. A hoci už teraz výrazne prispievajú produktivitou, Keefe chce, aby sa rozvinuli aj v iných aspektoch hry.

„Je tam zodpovednosť, ako rastiete ako lídri, že budete prinášať to najlepšie z hráčov, ktorí sú okolo vás. Je to dôležitá súčasť toho. Sme teraz podstatne starším a skúsenejším tímom, ako sme boli v minulej sezóne, takže budeme mať v tej oblasti väčšiu oporu. Myslím si, že to pomôže každému nájsť v sebe vyššiu úroveň hry,“ poznamenal kormidelník, ktorého tím obohatili Joe Thornton, Wayne Simmonds či Zach Bogosian.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 11. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL