Thornton pomôže Torontu k úspechom, myslí si generálny manažér Davosu

Generálny manažér švajčiarskeho tímu HC Davos, za ktorý momentálne hráva Joe Thornton, si myslí, že kanadský veterán pomôže tímu Toronto Maple Leafs dodať to, čo potreboval, aby v nadchádzajúcej sezóne dosahoval úspechy.

„Keď mu dá trénerský zbor úlohu, chopí sa jej. Otázka je: Chcete od neho, aby hral všetky zápasy? Potrebuje nájsť spôsob, akým by pomohol organizácii preskočiť to prvé kolo play-off,“ povedal Raeto Raffainer pre Sportsnet.

„Oni k nemu budú pristupovať s rozumom. Vedie presne, čo spolu s ním získali. Tá iskra v jeho očiach a jeho odhodlanie niečo vyhrať, budú obrovské. A on tej organizácii vyhrávať pomôže, o tom som presvedčený.“

Thornton, ktorý podpísal s Maple Leafs ročný kontrakt ako neobmedzený voľný hráč, zaznamenal v prvých šiestich zápasoch NLA šesť bodov. Hoci už nie je rýchly ako v minulosti, stále má skvelé hokejové myslenie a profesionálny zvyky mimo ľadu.

„Poznám ho ako hráča takmer 20 rokov a stále je najlepší v lige v očakávaní hry, videní akcií a vnímaní toho, čo nikto iný nevidí. Je silný na puku. Samozrejme, už nie je najrýchlejší, ale je to najrozumnejší hráč, akého tu máme. A stále je dobrý v prihrávaní a na presilovkách,“ skonštatoval Raffainer.

„To je jeden z dôvodov, prečo som šťastný, že ho tu máme. Druhým dôvodom sú jeho ľudské kvality. Jeho energia. Jeho radosť. A spôsob, akým trénuje mimo ľadu, dokonca aj v deň, keď má mužstvo voľno. Je tam. Neustále cvičí a korčuľuje, dokonca aj keď sú ostatní doma.“

Thornton v minulej sezóne nazbieral 31 bodov v 70 zápasoch v drese San Jose. Momentálne je s 1509 bodmi na 14. mieste historického poradia kanadsko-americkej NHL. V októbri povedal, že k Torontu sa pridal preto, lebo s ním chce získať Stanleyho pohár.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 11. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL