Prečo by sa Canucks mali pokúsiť upísať si Zdena Cháru?

Zdeno Chára je stále neobmedzeným voľným hráčom a ako budúci člen Siene slávy pochopiteľne láka veľkú pozornosť. Alex Hoegler z the Canuck Way sa napríklad zaoberal dôvodmi, prečo by sa slovenského obrancu mal pokúsiť získať tím Vancouver Canucks.

Platový strop mohol za to, že po minulej sezóne kanadský tím prišiel o Jacoba Markstroma, Tylera Toffoliho, Troya Stechera a Chrisa Taneva. Do tímu prišli Braden Holtby a Nate Schmidt.

Generálny manažér Jim Benning nebol schopný zbaviť sa drahých zmlúv veteránov, no ak bude trochu kreatívny, mohol by ešte vytvoriť miesto pre posily. Ako zaujímavá možnosť prichádza aj Chára, ktorý je stále ďaleko od dohody s Bostonom a podľa svojho agenta čaká na to, ako bude vyzerať formát novej sezóny.

Trenčiansky rodák bol pri tom, ako Boston zdolal v roku 2011 vo finále Canucks, no teraz by mohol byť ideálny čas, aby sa strany zmierili. Možno by ho lákala možnosť spojiť sa znovu s Benningom, ktorý bol asistentom generálneho manažéra Bruins predtým, ako bol najatý Vancouverom.

Ak by kanadský tím chcel budovať na pomerne úspešnej sezóne 2019/20, v ktorej tímu chýbala len jedna výhra od účasti v konferenčnom finále, skúsený Chára by mohol doplniť jadro plné mladíkov, ako sú Elias Pettersson, Brock Boeser, Bo Horvat, J.T. Miller či Quinn Hughes.

„Chára v sezóne 2019/20 hrával 21 minút na zápas. Jeho úloha sa zmenší, ak bude hrať v ročníku 2020/21, a Canucks by s tým nemali mať problém. Hughes, Schmidt, Tyler Myers a Alexander Edler by mali vytvoriť top štvorku obrany,“ konštatuje Hoegler.

„Chára by mohol byť využívaný v oslabeniach a v defenzívnych úlohách. Hlavný tréner Travis Green by mohol byť s jeho využívaním kreatívny. Mohol by byť mentorom Ollimu Juolevimu v treťom páre, pracovať po boku Hughesa v top štvorke alebo dokonca vytvoriť gigantické duo s Myersom. To by bol celkom ohromujúci defenzívny tandem!“

„Chára sa ešte nerozhodol o svojej budúcnosti a šance sú, že sa vráti do Bostonu, ak sa rozhodne opäť hrať. Canucks by sa mu však mali aspoň ozvať a vidieť, či by mohla byť v hre dohoda, pretože Chára by mohol byť cennou akvizíciou pre tím, ktorý chce urobiť v ročníku 2020/21 skok vpred.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 22. 11. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL