Na lavičku Jets sa postaví otec jedného z ich hráčov

Tím Winnipeg Jets v pondelok najal do pozície asistenta trénera Davea Lowryho. Ten ešte pred akceptovaním ponuky musel dostať povolenie aj od svojho syna Adama, ktorý v klube hráva ako útočník.

„Museli sme mať Adamovo požehnanie. Úplne by som chápal, ak by mu vadilo, že prichádzam a budem súčasťou toho zboru, a v tom prípade by som prestal nasledovať túto príležitosť. S jeho požehnaním a uvedomením si, že je etablovaným hráčom v NHL, by to mal byť ľahký prechod,“ prezradil Dave Lowry, ktorý sa teší na to, že bude mať pod sebou syna po prvýkrát od ročníka 2004/05, v ktorom bol Adam ešte dieťaťom.

„Pozerám sa na to tak, že sme obaja profesionáli. Ja som tréner, on je hráč a tak to funguje. Viem, že spočiatku by sa na mňa mohol pozerať odlišné, ale je to niečo, o čom sme sa rozprávali a obaja sme s tým vyrovnaní. Užijeme si to.“

Bývalý útočník, ktorý v minulosti odohral v NHL viac ako 1000 zápasov, bol v minulej sezóne hlavným trénerom Brandonu z juniorskej WHL. V minulosti už bol aj asistentom trénera v Calgary Flames (2009-12) a Los Angeles Kings (2017-19). U Jets nahradí Todda Woodcrofta, ktorý sa v apríli stal trénerom Vermontskej univerzity.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 11. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL