Mohli by sme prísť o celú sezónu 2020/21?

Cieľom NHL naďalej zostáva odštartovať nový ročník 2020/21 v januári. Craig Button z kanadskej televízie TSN si však vie predstaviť aj horší scenár, ako je ďalšie posunutie tohto termínu.

Známy odborník vo vysielaní TSN Radio Vancouver povedal, že pretože NHL nemá televíznu dohodu, ktorá by vynášala dostatočne veľa peňazí, aby vykompenzovala absenciu fanúšikov v arénach, tak by mohla zrušiť celý ročník, ak by hráči neurobili ústupok a nevzdali sa väčšej časti platu, ako bolo pôvodne dohodnuté v lete.

Button tiež tvrdí, že keď sa dohadovali podmienky novej kolektívnej dohody, tak sa v predpovediach počítalo s tým, že sa sezóna 2020/21 uskutoční aj s fanúšikmi v arénach. Bez nich je potrebné urobiť ďalšie úpravy v dohode pre nasledovný ročník.

„Myslím si, že bude potrebná skutočne významná spolupráca, aby sa pochopilo, že nie je nikoho chyba, že sme tu, a že tú požiadavku možno netreba vylúčiť, ale brať to tak, že hráčom napríklad dáva príležitosť žiadať na oplátku nejaké veci, ktoré sú pre nich dôležité,“ poznamenal Button.

„NHL nie je na tom tak ako NFL a NBA, kde sú televízne peniaze také významné, že dokážu pokryť vaše náklady natoľko, že si môžete dovoliť hranie bez divákov. NHL nemá taký luxus.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 11. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL