Z frustrácie nadšenie: Eichel je spokojný s akvizíciami Sabres

Tím Buffalo Sabres patril medzi tie najaktívnejšie počas medzisezónneho obdobia a všimol si to aj kapitán Jack Eichel, ktorý bol po minulej sezóne frustrovaný. Momentálne je skôr nadšený z toho, čo videl.

„Sme skutočne vzrušení. Od manažmentu to boli skvelé transakcie. Teraz, viac ako čokoľvek v tomto bode, sa chcete vrátiť späť k hraniu,“ povedal Eichel pre ligový web. „Myslím si, že je to skvelé. Myslím si, že to určite rozdúchalo nadšenie vo mne i iných hráčoch v našej kabíne.“

Buffalo skončilo v minulej sezóne s bilanciou 30-31-8 na 13. mieste Východnej konferencie a už v deviatej sezóne po sebe sa nedostalo do play-off. Nečudo, že niekdajšia draftová dvojka vyjadrila svoju frustráciu.

Nový generálny manažér Kevyn Adams sa však snažil, aby svoju najväčšiu hviezdu potešil. Potenciálne po jej boku bude hrať Taylor Hall, ktorý bol najväčšou rybou na trhu spomedzi útočníkov. Okrem neho prišli do Buffala aj skúsení Eric Staal a Cody Eakin.

„Môžete si pridať do zostavy a šatne ľudí ako sú Taylor Hall, Eric Staal či Cody Eakin, ktorí so sebou neprinášajú len talent na ľad, ale aj skúsenosti do šatne,“ skonštatoval Eichel.

„V situácii, ako je tá naša, kde sa snažíte nájsť víťaznú kultúru v mladom mužstve a kde sa snažíte zistiť, ako sa niekedy robia tie správne veci, vám prítomnosť starších hráčov môže pomôcť, najmä v ťažkých obdobiach. Je to úžasné.“

Eichel si tiež pochvaľuje, že prítomnosť Halla, niekdajšieho držiteľa Hartovej trofeje, pomôže odobrať aj trochu ťarchy z jeho pliec.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 11. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL