Hráči boli pozitívni: Juniorská reprezentácia Kanady prerušuje kemp

Národný tím Kanady, ktorý sa v Edmontone pripravoval na juniorské majstrovstvá sveta v kempe so 46 pozvanými hráčmi, prerušuje svoju prípravu a vstupuje do 14-dňovej karantény.

Dôvodom tohto kroku je zistenie nového koronavírusu u dvoch hráčov. Tréningy a stretnutia sa na dočasnej báze budú koordinovať prostredníctvom videohovorov, pričom plánované modelové zápasy sa cez víkend neuskutočnia.

„Na základe zistenia o pozitívnych testoch sa urobilo rozhodnutie prerušiť všetky aktivity v kempe a okamžite vložiť hráčov a personál do karantény. V súlade s bezpečnostnými protokolmi Hockey Canada sa všetci hráči, tréneri a realizačný tím ešte pretestujú predtým, ako v kempe obnovia akékoľvek aktivity,“ vyhlásil Kanadský hokejový zväz.

Počas minulého víkendu bol pozitívne testovaný aj člen realizačného tímu, ktorý však nepatril k skupine v úzkom kontakte s hráčmi. V kontakte s ním však boli tréneri Michael Dyck a Jason LaBarbera, ktorí sa okamžite izolovali.

Kanada usporiadala selekčný kempe v Edmontone, kde sa na prelome rokov uskutoční aj turnaj najlepších hráčov do 20 rokov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 11. 2020 | Rubrika: Reprezentácia


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL