Zvládnu si Lightning upísať aj Černáka? BriseBois o tom nepochybuje

Tampa Bay podpísala v stredu novú trojročnú zmluvu s obrancom Michailom Sergačovom, ktorý patril medzi troch významných obmedzených voľných hráčov majstrovského klubu. Zvyšnými dvoma sú stále útočník Anthony Cirelli a obranca Erik Černák.

Odporúčame:
Prvý z troch vybavený: Tampa podpísala zmluvu so Sergačovom

Už pred podpisom zmluvy s mladým Rusom, ktorý teraz zarobí 4,8 milióna dolárov ročne, bolo zrejmé, že generálneho manažéra Juliena BriseBoisa čaká náročná úloha.

V ostatných týždňoch sa mu nedarilo vytvoriť miesto pod platovým stropom, a tak ho aktuálne floridský tím prevyšuje o takmer 2 milióny amerických dolárov – na hráčov vynakladá 83,4 milióna dolárov pri strope 81,5 milióna dolárov.

Lacné pritom nebudú ani nové zmluvy pre Cirelliho a Černáka. Prvý menovaný má za sebou prelomovú sezónu, v ktorej nazbieral 44 bodov v 68 dueloch a skončil štvrtý v hlasovaní o Selkeho trofej. Slovenský „zadák“ zase nadviazal na úspešnú nováčikovskú sezónu a hrával viac ako 20 minút na zápas. Obaja citeľne pomohli tímu získať druhý Stanleyho pohár v klubovej histórii.

BriseBois si je dobre vedomý toho, že bude musieť ešte popracovať na tom, aby sa dostal pod hranicu platového stropu a bol schopný udržať si aj spomínaných dvoch dvadsaťtriročných hráčov. Pevne však verí, že sa mu ich nakoniec upísať podarí.

„Neudržanie si ich je niečo, čo sme nikdy seriózne nezvažovali. Na našej strane je významná vôľa, aby sme nové zmluvy zrealizovali. Sú veľkou súčasťou toho, prečo sa na našu organizáciu a jej budúcnosť dívam s veľkým prísľubom. Viem, že budem musieť vymeniť hráčov, aby sa to stalo, a verím, že toho budem schopný, aby som vytvoril miesto pod stropom. Robí sa veľa pokrokov. Pracujeme na niekoľkých odlišných frontoch a vo vzduchu je veľa loptičiek. Ešte sa však nič nezhmotnilo,“ povedal BriseBois pre The Athletic.

V rovnakom duchu sa generálny manažér vyjadril aj pre ligový web: „Nikdy som nepochyboval o tom, že budeme schopní upísať si Cirelliho a Černáka, a stále tomu tak je. Ako sa presne k tomu dopracujeme? Dnes nie som v pozícii, aby som to oznamoval, ale stále na tom pracujeme a stále máme nejaký čas pred začiatkom sezóny. Do toho bodu budeme pod 81,5-miliónovým stropom. Aj naďalej je naším plánom udržať si týchto troch hráčov aj v dohľadnej budúcnosti.“

Jedným z hráčov, ktorý sa spájal s odchodom z klubu intenzívne, bol útočník Tyler Johnson. Tímu sa ho však nedarilo vymeniť a dokonca nepomohlo ani jeho následne zaradenie na waiver listinu nechránených hráčov. Jeho odchod by tímu ušetril 5 miliónov dolárov, čo však stále nebude stačiť.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 11. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL