Kanada by sa mohla dočkať na MS juniorov hviezdnej posily

To, čo bolo raz vylúčené, sa teraz javí ako reálna možnosť. Alexis Lafreniere by sa mohol pripojiť k reprezentácii Kanady na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta do 20 rokov.

„Sú preventívne opatrenia, ktoré môžete zrealizovať, pokiaľ ide o osoby a ich karanténne zodpovednosti, najmä ak je Alexis teraz v New Yorku, takže by musel po príchode do Kanady stráviť určitý čas v izolácii. No, budeme udržovať tú konverzáciu a naďalej sa budeme pozerať na všetky možné možnosti. Povedal by som, že to nie je vylúčené,“ povedal pre ligový web Scott Salmond, viceprezident reprezentačných tímov Hockey Canada.

Lafreniere sa stal draftovou jednotkou, keď si ho v októbri vybral tím New York Rangers. Už vtedy bolo známe, že jeho plánom je hrať v sezóne 2020/21 v NHL. Sezóna sa tam však nezačne skôr ako v januári, pričom momentálne sa rozhovory medzi ligou a hráčmi pozastavili.

Lafreniere štartoval za Kanadu na posledných majstrovstvách sveta, na ktorých pomohol k zlatu štyrmi gólmi a šiestimi asistenciami v piatich dueloch. Stal sa najužitočnejším hráčom turnaja i najlepším útočníkom.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 27. 11. 2020 | Rubrika: Reprezentácia


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL