Stál za tie peniaze? V zámorí hodnotili prvú washingtonskú sezónu Pánika

Slovenský útočník Richard Pánik má za sebou rozpačitý prvý ročník v tíme Washington Capitals. Svedčí o tom aj známka, ktorú mu za sezónu 2019/20 dal Michael Marzzacco zo stars&sticks.

Zámorský autor aktuálne hodnotí všetkých hokejistov klubu z hlavného mesta USA, pričom náročná sezóna vyniesla martinskému rodákovi známku C.

Pánik mal pomalý začiatok v treťom útoku, ale neskôr sa našiel v štvrtej formácii. Nakoniec si z 59 zápasov základnej časti odniesol 22 bodov (9+13). V priemere odohral 11 a pol minúty na zápas, mal podiel streleckých pokusov pri hre piatich proti piatim na úrovni 54,7 % a očakávané góly na úrovni 51,4 %.

Washington dal Pánikovi štvorročnú zmluvu s „cap-hitom“ 2,75 milióna dolárov po tom, čo vymenil Andreho Burakovskyho do Colorada. Kým Švéd si v Denveri oživil kariéru, Slovák mohol zažiť aj lepší ročník.

Spočiatku hrával s Larsom Ellerom a Carlom Hagelinom, ktorí si spolu veľmi nesadli. V strede sezóny Capitals získali Iľju Kovaľčuka, ktorý dostal šancu v treťom útoku. Pánik sa vo štvrtej formácii pripojil k Nicovi Dowdovi a Garnetovi Hathawayovi, s ktorými sa mu darilo lepšie.

Formácia mala 13,8% streľbu, štyri góly strelila, kým jeden dostala a dosiahla 85,7% podiel vysoko nebezpečných šancí. To sú podľa Marzzacca sľubné čísla do budúcna.

„Stál Pánik za tie peniaze a ako sa môže zlepšiť v budúcej sezóne? Prvá časť tej otázky je stále nezodpovedaná, ale ak by dokázal streliť medzi 10-15 gólov, považoval by som to za dobrú sezónu,“ poznamenal.

„Tá minulá sa zvrátila, keď sa jeho úloha zmenila a z tretej formácie prešiel do štvrtej. Ak sa súhra s Dowdom a Hathawayom v nadchádzajúcej sezóne ešte zlepší, nabudúce, keď budeme hodnotiť Pánika, by mohol skončiť nad priemerom.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 27. 11. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL