Aké sú šance budúcej výmeny Gostisbehereho?

Charlie O’Connor z The Athletic tvrdí, že záujem ostatných tímov NHL o obrancu Shaynea Gostisbehereho z tímu Philadelphia Flyers bol zriedkavý. A hoci nevyzerá pravdepodobné, že pred sezónou zmení pôsobisko, v budúcnosti by vymenený stále byť mohol.

Zámorský novinár je presvedčený, že dvadsaťsedemročný americký „zadák“ bude najpravdepodobnejším kandidátom na výmenu, ak budú Flyers potrebovať v určitom vode si vytvoriť viac miesta pod platovým stropom.

„Jeho zmluva je z veľkej miery odolná voči vykúpeniu (Flyers by ušetrili iba 666 666 dolárov v ročníku 2021/22, ak by to urobili v lete), čo pre neho robí z výmeny najpravdepodobnejšiu cestu preč z Philadelphie. Ako sa v sezóne 2020/21 začnú v lige kopiť zranenia, možno nejaký tím zmení názor a rozhodne sa, že potrebuje ďalšieho pohyblivého obrancu,“ poznamenal O’Connor.

Momentálne to vyzerá tak, že Philadelphia by mohla premýšľať o vysokom využívaní Gostisbehereho, aby sa pokúsila zvýšiť jeho hodnotu pre potenciálnu výmenu. Zároveň tím potrebuje spoľahlivého beka do prvej štvorky, ktorý by bol schopný hrať na pravej strane.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 28. 11. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL