Koho by mohla Tampa vymeniť? Pomôže jej Yzerman?

Aktuálnou prioritou generálneho manažéra „Bleskov“ z Tampy, Juliena BriseBoisa, je podpísanie nových zmlúv s útočníkom Anthonym Cirellim a obrancom Erikom Černákom. Nebude to však jednoduché.

Rory Boylen z televízie Sportsnet sa pozrel na to, čo by Lightning mohli urobiť v snahe dosiahnuť svoj cieľ. Floridský tím momentálne presahuje hranicu platového stropu a musí nájsť priestor ešte na dve zmluvy.

Vo vedení tímu sú si tejto situácie dobre vedomí a uvedomujú si aj to, že pravdepodobne v žiadne výmene nebudú na víťaznej strane, no budú to musieť akceptovať. Boylen spomenul za kandidátov na odchod Alexa Killorna, Ondřeja Paláta či Stevena Stamkosa, no háčikom je, že všetky majú klauzulu o nevymeniteľnosti.

Ďalšou možnosťou je pokúsiť sa znovu vymeniť Tylera Johnsona, ktorý sa rovnakej klauzuly už vzdal, za kontrakt, ktorý končí na listine dlhodobo zranených hráčov. Nebude to ľahké zrealizovať, no mohlo by to dať Tampe dostatok miesta pre zmluvy Cirelliho a Černáka.

Boylen sa tiež zamyslel nad tým, či by svojmu bývalému tímu nevypomohol generálny manažér Detroitu Steve Yzerman. V hre by mohol byť kontrakt Henrika Zetterberga s „cap-hitom“ 6,083 milióna dolárov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 28. 11. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL