Pomôže Anaheim vytvoriť Tampe miesto pod stropom?

Eric Stephens z The Athletic sa pozrel na výmenu, ktorá by mohla uľahčiť život generálnemu manažérovi Lightning Julienovi BriseBoisovi. Jej súčasťou by mohol byť tím Anaheim Ducks.

Kalifornský a floridský tím by sa mohli dohodnúť na výmene útočníka Tylera Johnsona. Ten je v Tampe prvým hráčom na zozname tých, ktorých by chcel tím vymeniť, aby si vytvoril miesto pre podpísanie nových zmlúv s Anthonym Cirellim a Erikom Černákom.

Anaheim by mal miesto v platovom rozpočte, aby si Johnsona osvojil, no podľa Stephensa pravdepodobnosti výmeny nahráva aj to, že Ducks sa páči to, čo by hráč mohol priniesť do ich mužstva. Dodáva však, že 5 miliónov ročne, ktoré bude zarábať ešte štyri roky, však aj u kalifornského tému krotia entuziazmus.

„Jediný spôsob, akým si viem predstaviť, že toto môže fungovať, je, ak si Lightning udržia polovicu toho kontraktu – čo by mohli musieť urobiť po tom, čo si ho nikto nevzal z waiver listiny – a Ducks by tiež museli poslať preč nejaké peniaze, aby mohli vybalansovať toho 2,5 milióna dolárov,“ poznamenal zámorský expert.

Ducks by opačným smerom mohli poslať hráča z jadra alebo nejakého veterána. To by potenciálne mohlo ešte viac zmenšiť pomoc, ktorej by sa Tampe dostalo. Už teraz presahuje platový strop a ani výmena plného kontraktu Johnsona by nestačila.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 29. 11. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL