Dubas: Toto musia robiť kmeňoví hráči, aby sme dosiahli plný potenciál

Tím Toronto Maple Leafs mal veľa práce v mimosezónnom období, keď sa snažil priviesť do mužstva nové tváre, aby si vyriešil svoje slabiny. Generálny manažér Kyle Dubas však verí, že na to, aby tím dosiahol maximálny potenciál, bude potrebný aj rast u hráčov, ktorých už v šatni má.

„Niekedy sa kladie toľko pozornosti na privedenie jedného alebo dvoch hráčov a na vplyv, ktorý môžu mať, ale realita je taká, že či úroveň bojovnosti, pracovitosti a tvrdosti bude v šatni prenikať, bude to záležať od vyzretosti mužstva, ktoré už máme,“ povedal Dubas pre televíziu TSN.

„Naše hráčske jadro sa skutočne zmocňuje tej skutočnosti, že toto je úžasnou príležitosťou. Ak budú ochotní trochu obetovať z ich individuálnych oblastí, ako to robia všetky mladé mužstvá, potom skutočne dosiahneme náš plný potenciál.“

Dubas priviedol do tímu hráčov, ktorí sa neboja pracovať a robiť čiernu robotu, ako sú Wayne Simmonds a Zach Bogosian. Taktiež podpísal zmluvu s Joeom Thorntonom, ktorý mladému mužstvu dodá skúsenosti z 22 rokov v NHL.

A hoci aktuálne zostava Maple Leafs vyzerá podstatne inak ako tá, ktorá v lete vypadla v kvalifikačnom predkole, Dubas sa nesnaží o to, aby tím dramaticky zmenil štýl svojej hry.

„Keď hovoríme o tvrdosti v našom mužstve, je veľmi jednoduché, ako ju definujeme. Ak je puk so šancou 50:50, že ho získate, chcete ho zakaždým zúfalo získať? A ste ochotní byť prvým hráčom pri tom puku? Ste ochotní chodiť do náročných oblastí ľadu a bez puku a byť úspešní? “ poznamenal Dubas.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 29. 11. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL