Okno pre Penguins sa už zavrelo, verí Brian Burke

Bývalý generálny manažér niekoľkých tímov NHL a súčasný analytik pre televíziu Sportsnet, Brian Burke, má reputáciu, že otvorene hovorí presne to, čo si myslí. A tak nedávno hovoril v podcaste Spittin Chiclets aj o tíme Pittsburgh Penguins.

Podľa neho už pennsylvánsky tím nemá v sebe to, čo je potrebné na to, aby opäť bojoval o Stanleyho pohár. Penguins sú už v podobnej situácii, ako je Chicago. Oba tímy v predošlých 12 rokoch získali po tri majstrovské tituly, ale oba sú na zostupnej dráhe pri starnúcom jadre a nedostatku zručností u mladíkov, ktorí by to kompenzovali.

Burke naznačuje, že Penguins sa podobne ako Blackhawks snažia držať svojich starnúcich elitných veteránov, aby si udržali určitú úroveň konkurencieschopnosti, no pritom sú už odsúdení na prestavbu pri tom, ako sa všetci naokolo zlepšujú. Aktuálne z úspešného klubu smerujú k priemeru a následne by pred nimi mohli byť spodné priečky tabuliek, kým sa opäť nepostavia na nohy.

„Je to rovnaká vec. Jimmy Rutherford hovorí: ‘V Pittsburghu mám dvoch elitných hráčov, nepôjdeme do kompletnej prestavby, pokúsime sa vyhrávať. ’ Nemyslím si, že Pittsburgh je dostatočne dobrý na to, aby vyhral,“ povedal Burke.

„Bez ohľadu na to, čo teraz urobia so svojou situáciou ohľadom platového stropu, si myslím, že to ich okno sa zavrelo. Mám rád Jimmyho Rutherforda, to viete, ale pozriem sa na Východnú konferenciu a pýtam sa, či sú lepší ako Tampa. Nie sú. Sú lepší ako Washington? Nie. Sú lepší ako Boston? Nie.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 29. 11. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL