Budú mať Leafs miesto pre nové zmluvy Hymana, Andersena a Riellyho?

Ešte nepoznáme ani začiatok sezóny 2020/21, no Jonas Siegel a James Mirtle z The Athletic už začali rozoberať to, čo sa stane po nej. Pozreli sa na tím Toronto Maple Leafs a jeho potenciálnych voľných hráčov.

Zámorskí odborníci debatovali o tom, či kanadský tím bude mať priestor na to, aby si udržal hráčov, ako sú brankár Frederik Andersen, obranca Morgan Rielly či útočník Zach Hyman. Predpokladá sa, že všetkých troch si tím dovoliť nebude môcť.

Obaja veria, že Hyman je z trojky tým hráčom, u ktorého je zotrvanie najpravdepodobnejšie, ak by bol ochotný akceptovať menšiu „domovskú“ zľavu. Ak by chcel zarobiť, mohlo by to tím donútiť ísť iným smerom.

Možná zmluva by mohla byť podobná tým, aké podpísali Alex Killorn a Chris Kreider. Sú však obavy, že sa vyskytne iný tím, ktorý sa pokúsi Toronto prebiť a bude ochotné ponúknuť viac peňazí pri šesť- alebo sedemročnej zmluve.

Mirtle povedal, že interne prebieha diskusia o tom, kam Hyman z dlhodobého hľadiska pasuje a to je aj dôvod, prečo u neho tak záleží na cene. Niekto si totiž nemyslí, že je do budúcna útočníkom do prvej šestky. „Verím, že niektorí členovia vedenia by boli otvorení k výmene, pretože by mohol mať na otvorenom trhu značnú hodnotu,“ poznamenal.

Mirtle aj Siegel si myslia, že v prípade Andersena bude tím čakať na to, či brankár urobí ďalší krok vpred alebo nie. Na trhu by mohli byť dostupní brankári, ako Jordan Binnington, Pekka Rinne, Tuukka Rask, Antti Raanta, Philipp Grubauer, Jonathan Bernier a James Reimer, čo poskytne tímu dosť možností na to, aby sa vybral iným smerom.

U Riellyho o všetkom rozhodne cena. Nádejou je, že si ho Maple Leafs upíšu na dlhodobo za okolo 7 miliónov amerických dolárov ročne a potom sa vzdajú niektorého zo skúsenejších obrancov, aby vytvorili miesto pre Rasmusa Sandina.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 01. 12. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL