Nádejný slovenský brankár zrejme dohrá sezónu v Európe

Slovenský brankár Roman Durný by za normálnych okolností zarezával v zámorí, v systéme tímu Anaheim Ducks. Pre pandémiu je však stále doma a napriek nedávnemu pokynu pripraviť sa na návrat do zámoria to vyzerá tak, že by zvyšok ročníka mohol stráviť na „starom kontinente“.

Dvadsaťdvaročný rodák z Liptovského Mikuláša povedal pre denník Šport, že mu minulý týždeň v utorok napísali z Anaheimu, aby podstúpil test na covid s tým, že mu následne pošlú letenku. Na druhý deň sa rozlúčil so spoluhráčmi z bratislavského Slovana a nabral smer domov. Pri Donovaloch mu prišla správa z Kalifornie, že mu musia odložiť let. Ničím to nevysvetlili.

„Bolo to stresujúce a neprofesionálne. Chápem, že sami v Anaheime nevedia, čo bude so sezónou. Nie som jediný v tejto situácii. Výhodou je, že som nemusel letieť a vracať sa domov,“ poznamenal Durný.

Mladík odchytal počas hosťovania v Slovenskej extralige 9 zápasov, v ktorých kryl 89,0 % striel. V zámorí mohol chytať v nižšej ECHL, ktorá začne ročník už v decembri. Momentálne to však vyzerá tak, že ročník nakoniec absolvuje celý v Európe, pričom okrem Slovana je v hre aj chytanie za Bratislava Capitals, kde by mohol dostať viac priestoru.

„Sezónu s najväčšou pravdepodobnosťou dokončím v Európe. Najprv som volal s trénerom brankárov v Ducks. Povedal mi, že po rozhovore s generálnym manažérom by boli radi, keby som sa vrátil na Slovan. Následne mi kanadský agent povedal, že chcú, aby som čo najskôr odletel. Vznikol z toho chaos a zmätok. Išiel som spať a o pol jednej v noci mi prišla správa, že by boli radi, keby som dokončil sezónu v Európe,“ prezradil Durný.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 12. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL