Rutherford nečaká, že sezóna 2020/21 prinesie veľa výmen

Generálny manažér tímu Pittsburgh Penguins, Jim Rutherford, sa pripravuje na možnosť, že nebude schopný robiť výmeny s ostatnými tímami tak ľahko, ako zvyčajne.

Rutherford aj naďalej plánuje byť aktívny na prestupovom trhu, ak by sa sezóny 2020/21 odštartovala, ale očakáva, že pre pandémiu a cestovné obmedzenia bude realizovanie výmen náročnejšie.

„Či budú výmeny v tejto sezóne, to neviem,“ povedal Rutherford pre The Athletic. „Pravdepodobne to viac bude tak, že bude vaším tímom ten tím, ktorý si pripravíte.“

Sedemdesiatjedenročný generálny manažér dodal, že hoci možno budú opatrenia počas priebehu ročníka uvoľňované, pokúsi sa urobiť čo najviac vylaďovania zostavy predtým, ako otvorí ročník.

„Môže to byť tak, že ako bude sezóna napredovať a opatrenia sa trochu uvoľnia, možno budete môcť začať robiť nejaké veci, ale to sú len veci, o ktorých som len začal premýšľať. Radšej sa pokúste získať čo najviac hráčov pred štartom sezóny, lebo potom to už nemusí byť také ľahké,“ poznamenal Rutherford.

Rutherford patrí medzi aktívnejších generálnych manažérov a od júna 2014 urobil už 53 výmen. Medzi najvýznamnejšie patrili odchody Phila Kessela či Patrica Hörnqvista. Pred novou sezónou získal Kasperiho Kapanena a Mikea Mathesona.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 03. 12. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL