Mohol by Černák zakotviť u Yzermana v Detroite?

Eric Duhatschek z The Athletic vidí možnosť toho, že by sa tímy Detroit Red Wings a Tampa Bay Lightning mohli dohodnúť na zmluve, ktorá by bola v určitom smere prínosná pre obe strany.

Pre Lightning je momentálne hlavnou prioritou nová zmluva pre útočníka Anthonyho Cirelliho. Cieľom je udržať si aj slovenského obrancu Erika Černáka, ktorý takisto čaká na zmluvu. Oboch by sa však tímu udržať nemuselo podariť.

V tom prípade by bol postrádateľnejší košický rodák. Ten by mohol byť súčasťou balíka, ktorý by smeroval do Detroitu, kde je pri kormidle bývalý generálny manažér Tampy Steve Yzerman. Ten by získal aj útočníkov Tylera Johnsona a Alexa Killorna, čo by dodalo Lightning potrebnú flexibilitu pre upísanie si Cirelliho.

„V perfektnom svete by som sa pokúsil vymeniť nie jeden, ale oba zostávajúce kontrakty, ktoré spôsobujú bolesti hlavy (uprednostnil by som Johnsona a Killorna) do Detroitu, a bol by som pripravený vzdať sa aj prvého kola draftu, aj kvalitného mladého hráča, aby som tým zaujal Red Wings. Detroit by pravdepodobne na túto dohodu pristúpil, ak by tým kvalitným mladým hráčom bol Černák, ktorý je v NHL vysoko cenený,“ skonštatoval Duhatschek.

Zámorský novinár dodal, že floridský tím momentálne neinklinuje k tomu, aby zaplatil takú vysokú cenu. Okolnosti by však mohli spôsobiť, že nebude mať inú možnosť. Momentálne prekračuje platový strop o 1,9 milióna dolárov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 12. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL