Pacioretty: Po pôsobení v Montreale je toto ľahká váha

Keď sa veci vyvíjajú dobre, nenájdete na mape NHL veľa lepších miest, ako je Montreal. Hráči však vedia, že ak sa veci dobre nevyvíjajú, tak vám to hokejové mesto neodpustí. A to môže viesť aj k špekuláciám a mediálnemu tlaku.

Svoje o tom vie aj útočník Vegas Max Pacioretty, ktorý bol kapitánom Canadiens a ani to mu nepomohlo v tom, aby nebol cieľom tvrdej kritiky a špekuláciách o výmene, ktorá sa nakoniec naplnila pred sezónou 2018/19.

Momentálne sa americký hokejista spája s potenciálnou výmenou opäť. Špekulácie počul, ale veľkú hlavu si z nich nerobí. Vďaka pôsobeniu v Montreale je voči tomu obrnený.

„Pôsobil som v Montreale desať rokov, takže toto je ľahká váha. Počul som horšie veci... toto je nič,“ povedal Pacioretty pre Las Vegas Review Journal.

Momentálne sa Pacioretty dostal do špekulácií po tom, čo Vegas podpísalo sedemročnú zmluvu v hodnote 61,6 milióna amerických dolárov s obrancom Alexom Pietrangelom. Spôsobilo to, že tím má problémy s platovým rozpočtom, ktorý prekračuje skoro o milión dolárov.

Pacioretty má „cap-hit“ 7 miliónov amerických dolárov, takže sa dostal do skupiny adeptov na výmenu. Špekulácie však medzičasom uhasil majiteľ tímu Bull Foley, ktorý povedal, že Golden Knights tridsaťdvaročného Američana nepredávajú.

„Paciorettyho nepredávame. Máme problémy s platovým stropom. Niektoré veci tak budú vyriešené za behu ako pôjdeme ďalej a budeme sa blížiť k sezóne, no on určite nebude predávaný,“ poznamenal Foley pre KLAS-TV.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 12. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL