Mohli by si Capitals na expanznom drafte chrániť aj Pánika?

Samantha Pellová je zámorská novinárka, ktorá pre denník The Washington Post pokrýva tím Washington Capitals. Pred časom dostala otázku, koho by si tím z hlavného mesta USA mohol chrániť na rozširovacom drafte.

Kým mnohých by to prekvapilo, podľa odborníčky by sa medzi chránených hráčov dostal aj slovenský útočník Richard Pánik. A to aj napriek sezóne 2019/20, ktorá mu nevyšla podľa očakávaní tímu a zrejme ani podľa jeho predstáv.

Capitals by si pravdepodobne vybrali možnosť chrániť sedem útočníkov, troch obrancov a brankára. Pred Seattlom by si chránili gólmana Iľju Samsonova a obrancov Johna Carlson, Dmitriho Orlova a Brendena Dillona. Martinského rodáka by medzi útočníkmi doplnili Alex Ovečkin, Nicklas Bäckström, Jevgenij Kuznecov, Tom Wilson, Lars Eller a Jakub Vrána.

„To by znamenalo, že by Washington nechal vystavených T.J. Oshieho a Carla Hagelina. V obrane by to boli Jonas Siegenthaler, Justin Schultz a Nick Jensen. Chrániť si Pánika namiesto Oshieho by niekomu mohlo pripadať ako kontroverzný ťah,“ skonštatovala Pellová.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 01. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL