Jurčo bude na tréningový kemp Vegas pripravený

Slovenský útočník Tomáš Jurčo by mal byť pripravený na začiatok tréningového kempu tímu Vegas Golden Knights, ktorý sa otvára 3. januára. S odvolaním na Jesseho Grangera z The Athletic o tom informovala CBS Sports.

Dvadsaťsedemročný košický rodák podstúpil ešte v marci operáciu bedrového kĺbu a po podpise ročnej zmluvy s Golden Knights vyzerá byť späť v stopercentnom stave.

Jurčo bude v kempe bojovať o miesto v prvom tíme nevadského klubu a hoci podpísal jednocestný kontrakt, nebude to mať v silnej konkurencii ľahké. V tejto sezóne budú sprevádzať prvý tím aj rezervní hráči pre prípad zranení, čo by mu mohlo pomôcť, ak by si nevybojoval miesto v otváracej zostave a niekto z nej by sa neskôr trápil.

V minulej sezóne odohral Jurčo za Edmonton Oilers 12 zápasov so ziskom dvoch asistencií. V nižšej AHL potom pridal osem duelov so ziskom siedmich bodov (4+3) predtým, ako sa zranil. V úvode aktuálnej hokejovej sezóny sa nikde nerozohrával. Venoval sa zotaveniu a príprave na boj o prvý tím Vegas.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 12. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL