Coyotes najali Shanea Doana

Tím Arizona Coyotes v pondelok najal do pozície riaditeľa hokejového rozvoja Shanea Doana, ktorý bude slúžiť ako strategický poradca majiteľa tímu Alexa Meruela a generálneho manažéra Bill Armstronga.

„Shane Doan bol skvelým hokejistom, ktorý odohral v NHL 21 sezóna. Je vysoko rešpektovaný v celej lige a má na zdieľanie bohaté hokejové vedomosti. Bude cenným prínosom pre naše oddelenie hokejových operácií a ja sa skutočne teším na to, ako s ním budem spolupracovať,“ vyhlásil Armstrong.

Doan ukončil hráčsku kariéru v roku 2017 po 21 sezónach, ktoré strávil výhradne v organizácii Jets/Coyotes. V Arizone bol kapitánom v posledných 13 ročníkoch kariéry a stal sa klubovým lídrom s 1540 odohranými zápasmi, 402 gólmi, 570 asistenciami a 972 bodmi.

„Som veľmi nadšený a vďačný za túto príležitosť. Som mimoriadne hrdý na to, že som celú kariéru strávil u Coyotes a jediné čo chcem je, aby bola táto organizácia úspešná na ľade i mimo neho. Údolie je neskutočný hokejový trh s lojálnymi a vášnivými fanúšikmi. S pánom Meruelom teraz máme silného a stabilného vlastníka a pred nami veľmi svetlú budúcnosť,“ skonštatoval niekdajší útočník.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 01. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL