V otváracej zostave Capitals budú dvaja Slováci

Tím Washington Capitals zapísal deväť hráčov na waiver listinu a vyškrtol z kempu ďalších šesť hráčov. Na pondelkovom tréningu sa už koncentroval na prvý zápas proti Buffalu, ktorý sa odohrá vo štvrtok. Pripravovali sa naň aj dvaja Slováci.

Do otváracej zostavy tímu z hlavného mesta Spojených štátov amerických sa dostali útočník Richard Pánik, pre ktorého to bude druhá sezóna v tíme, a obranca Zdeno Chára, ktorý bude v drese Capitals debutovať.

Pánik našiel svoje miesto na ľavom krídle tretieho útoku Larsa Ellera, v ktorom ich na pondelkovom tréningu na pravej strane dopĺňal Daniel Sprong a občasne Conor Sheary. Chára figuruje v treťom páre po boku Nicka Jensena.

Mladý obranca Marin Fehérváry, ktorý nemusí byť umiestnený na waiver listinu nechránených hráčov, sa nedostal ani do štvrtého obranného páru. Formálne bude ešte musieť byť poslaný do Hershey, no je možné, že zostane s Capitals v rámci tzv. „taxi“ zostavy, ktorá bude rezervou pre potreby rýchleho povolania hráča v prípade zranenia.

Takto vyzerajú formácie podľa Tarika El-Bashira:

Ovečkin-Backstrom-Oshie
Vrána-Kuznecov-Wilson
Pánik-Eller-Sprong
Hagelin-Dowd-Hathaway
Sheary

Orlov-Carlson
Dillon-Schultz
Chára-Jensen
Siegenthaler-van Riemsdyk

Samsonov
Vaněček


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 01. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL