Norrisova trofej má pred štartom sezóny jasného favorita

Panel 19 odborníkov z oficiálnej ligovej stránky hlasoval aj o tom, kto je pred štartom novej sezóny hlavným adeptom na Norrisovu trofej, cenu pre najlepšieho obrancu.

Tentoraz z hlasovania vzišiel jasný favorit – Victor Hedman z Tampy Bay. Skúsený Švéd, ktorý bol finalistom na cenu v posledných štyroch sezónach po sebe, bol na čele hlasovacieho lístka u 10 odborníkov a dokopy získal 74 bodov.

Jeho náskok pred druhým Romanom Josim z Nashvillu, ktorý je aktuálnym držiteľom Norrisovej trofeje, činil 29 bodov. Josi získal dva hlasy na prvé miesto, jeden hlas dostal Cale Makar z Colorada, ktorý však s 38 bodmi skončil tretí.

Zvyšné hlasy na prvé miesto dostali Seth Jones z Columbusu (3), John Carlson z Washingtonu (1), Miro Heiskanen z Dallasu (1) a Colton Parayko zo St. Louis (1). Aspoň bod získalo v hlasovaní 14 obrancov.

Výsledky hlasovania: Victor Hedman, Lightning, 74 bodov; Roman Josi, Predators, 45 bodov; Cale Makar, Avalanche, 38 bodov; Seth Jones, Columbus Blue Jackets, 32 bodov; John Carlson, Washington Capitals, 21 bodov; Miro Heiskanen, Dallas Stars, 21 bodov; Alex Pietrangelo, Vegas Golden Knights, 20 bodov; Dougie Hamilton, Carolina Hurricanes, 9 bodov; Colton Parayko, St. Louis Blues, 8 bodov; Shea Theodore, Golden Knights, 7 bodov; Quinn Hughes, Vancouver Canucks, 6 bodov; Shea Weber, Montreal Canadiens, 2 body; Ivan Provorov, Philadelphia Flyers, 1 bod; Erik Karlsson, San Joe Sharks, 1 bod.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 01. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL