Dva kanadské tímy bojujú o hviezdu Blue Jackets

Medzi tímy, ktoré majú vážny záujem o služby hviezdneho útočníka Columbusu Pierre-Luca Duboisa patria aj Montreal Canadiens a Winnipeg Jets. Informoval o tom Elliotte Friedman z televízie Sportsnet.

Dubois nedávno podpísal s Blue Jackets dvojročnú zmluvu v hodnote 10 miliónov amerických dolárov, ale krátko na to sa objavili reči, že naďalej chce organizáciu opustiť, a preto sa dohodol len krátkodobý kontrakt.

Canadiens a Jets už vyjadrili záujem o jeho služby. Oba mali v nedávnej minulosti nedostatok centrov, ale táto situácia ich už až tak veľmi netlačí. V Montreale dozrali Nick Suzuki a Jesperi Kotkaniemi, Winnipeg si upísal Paula Stastnyho.

Požiadavky Columbusu budú pravdepodobne vysoké za hráča, ktorého draftoval z tretieho miesta v roku 2016. Mohlo by ísť o prvé kolo draftu, top nádej a iné aktíva. Záujem o neho pritom nemajú len Montreal a Winnipeg, no tieto dva tímy patria medzi top záujemcov.

Dubois odohral v minulej sezóne 70 zápasov, v ktorých strelil 18 gólov a pridal 31 asistencií. V kariére už odohral 234 duelov NHL so ziskom 65 gólov a 158 bodov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 01. 2021 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL