Marchand by mal hrať v otváracom zápase, Hischier nebude

Tím Boston Bruins by mal mať vo štvrtkovom otváracom zápase k dispozícii aj hviezdneho útočníka Brada Marchanda. Jeho súper, tím New Jersey Devils, však nebude mať k dispozícii šikovného útočníka Nica Hischiera.

Marchand, ktorý v septembri podstúpil operáciu prietrže, by mal hrať aj napriek tomu, že vynechal posledné dva dni tréningov.

„Zajtra bude späť na ľade. Mal len pár dní voľna, lebo pociťoval trochu bolesti a my sme opatrní. Stanovili sme pre neho za cieľ, že bude hrať v otváracom zápase. Stále očakávame, že sa tak stane, ale musíme reagovať na to, ako sa cíti,“ povedal generálny manažér Bruins Don Sweeney.

V utorok sa po prvýkrát do tréningového procesu zapojil útočník David Pastrňák, ktorý sa zotavuje z operácie bedrového kĺbu. Do kontaktov ešte nechodil a stále nie je pripravený na návrat.

Boston odohrá prvý zápas sezóny proti New Jersey, ktoré si v tréningovom kempe muselo poradiť bez Hischiera. Ten utrpel zranenie chodidla ešte v decembri vo Švajčiarsku a momentálne sa pripravuje stále len mimo ľadu.

„Je bezpečné povedať, že v otváracom zápase hrať nebude. Robí pokroky. Rozprával som sa s ním a darí sa mu dobre, ale ešte tam nie je. Ešte ani nekorčuľoval. Nie je blízko k tomu, aby v otváracom zápase nastúpil,“ skonštatoval tréner Devils Lindy Ruff.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 01. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL