Černák zrejme nezačne ročník po boku McDonagha

Slovenský obranca Erik Černák absolvoval nedeľný modelový zápas po boku svojho tradičného defenzívneho partnera z predošlých dvoch sezón. V prvom zápase Tampy v sezóne by však vedľa neho nastupovať nemusel.

Do základnej zostavy sa totiž v tréningovom kempe predral nováčik Cal Foote, ktorý ako vysoko hodnotená nádej zažije v stredajšom zápase proti Chicagu debut v NHL. A práve on na utorkovom tréningu, ktorý bol prípravou na duel s Blackhawks, korčuľoval po boku Ryana McDonagha.

Černák našiel svoje miesto na pravom boku Michaila Sergačova, čo bol na tréningu pár číslo tri. Prvý vytvorili hviezdny Victor Hedman s Janom Ruttom. Štvrtou dvojicou boli v utorok Andreas Borgman a Ben Thomas.

Černák, ktorý zmeškal časť tréningového kempu pre neskorý podpis novej zmluvy (trojročnej v priemernej hodnote 2,95 milióna amerických dolárov ročne), vstúpi do svojej tretej sezóny v NHL. V prvých dvoch zaznamenal 28 bodov (10+18) v 125 dueloch. Vlani bol dôležitým hráčom „Bolts“ v ceste za Stanleyho pohárom.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 01. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL