Bobrovskij si nie je istý, či bude v nedeľu chytať

Skúsený brankár Sergej Bobrovskij si nie je istý, či bude chytať v prvom zápase tímu Florida Panthers v tejto sezóne, ktorý je naplánovaný na nedeľu proti Chicagu. V stredu korčuľoval po prvýkrát s tímom, pretože na začiatku tréningového kempu bol „neschopný účasti“.

„Bolo určite skvelé byť späť s chlapcami a začať trénovať, vidieť puky a byť okolo spoluhráčov. Je skvelé byť späť a cítim sa dobre, takže budem potrebovať len pár ďalších tréningov a budem pripravený,“ povedal Bobrovskij.

„Je dôležité, aby som mal cit pre bránu, ľad, aby som si zvykol na výstroj, videl puky, premávku pred bránou. Tréning bol skvelý. Pracoval som tiež trochu navyše aj na základných veciach. Bol to pre ma výborný tréning.“

Ruský brankár bude korčuľovať aj vo štvrtok, no Panthers nemajú ďalší tímový tréning naplánovaný skôr, ako v piatok. V sobotu sa potom budú pripravovať na nedeľný zápas, ktorý bude ich prvý, pretože pôvodné prvé dva zápasy proti Dallasu boli odložené.

„Bolo fajn vidieť ho späť. Cítil sa na ľade dobre. Prešiel si množstvom cvičení a ku koncu už chytil takmer každú strelu. Bol to pre neho dobrý pracovný deň. Uvidíme, ako to bude zajtra a potom sa porozprávame s našou brankárskou skupinou. On bude diktovať nám v nasledujúcich dňoch, či bude možnosťou pre nedeľu alebo nie,“ skonštatoval tréner Joel Quenneville.

Ak by Bobrovskij nechytal, do brány pôjde Chris Driedger alebo Sam Montembeault. Prvý menovaný mal v minulej sezóne bilanciu 7-2-1 s 93,8% úspešnosťou zákrokov, druhý 5-5-1 s 89,0% úspešnosťou zákrokov. Bobrovskij dosiahol bilanciu 23-19-6 a chytil 90 % striel.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 01. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL