Tortorella o Duboisovi: Chce ísť preč. Želám si, aby bol úprimnejší

Od podpisu novej zmluvy s Columbusom sa v súvislosti s Pierre-Lucom Duboisom nehovorilo v podstate nič iné len to, že by stále chcel opustiť Blue Jackets. A v stredu to podčiarkol aj jeho tréner John Tortorella.

„Áno, chce odísť,“ povedal Tortorella pre rádio 97,1 The Fan. „Rozprával sa s tímom, tak ako to tu robievame. Je to trochu iné, ako v prípade Artemija Panarina a Sergeja Bobrovského.“

„Toto je 22-ročný chlapec. Nestáva sa to často, a tak bol k mužstvu úprimný. Želám si však, aby bol trochu úprimnejší, pokiaľ ide o dôvody, prečo tak chce urobiť. Stále som sa k tomu nedopracoval, ale myslím si, že o tom musí hovoriť on. Ja nebudem.“

Dubois viedol v minulej sezóne Blue Jacket so 49 bodmi, ktoré nazbieral v 70 zápasoch. V 10 dueloch play-off si držal priemer bodu na zápas. Koncom decembra podpísal ako obmedzený voľný hráč novú dvojročnú zmluvu v hodnote 10 miliónov amerických dolárov.

„Mal dobrý kemp, ale držal som ho na uzde. Potrebuje pokračovať v tom, aby robil veci, ktoré tomuto tímu pomáhajú k výhram a byť najlepším spoluhráčom, aký môže byť, inak si nie som istý, kam to bude smerovať. Je to situácia, ku ktorej musíme pristupovať deň po dni,“ poznamenal Tortorella.

Columbus draftoval dvadsaťdvaročného Kanaďana z tretieho miesta v roku 2016. Odvtedy odohral v NHL 234 zápasov, v ktorých zaznamenal 65 gólov a 158 bodov. V 26 dueloch play-off pridal 19 bodov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 01. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL