Za zvrat treba ďakovať Simmondsovi, myslí si Nylander

Tím Toronto Maple Leafs v jednom bode stredajšieho zápasu prehrával s Montrealom 1:3. Nakoniec sa však tešil z výhry 5:4 po predĺžení, o ktorej rozhodol Morgan Rielly. Kľúčový okamih však s gólom nesúvisel. Aspoň si to myslí William Nylander.

Odporúčame:
Video: Wayne Simmonds vs. Ben Chiarot (bitka)

Podľa hviezdneho útočníka bola bodom zvratu bitka, ktorú inicioval Wayne Simmonds. Pri svojom debute v drese z domovského mesta sa pobil s Benom Chiarotom, čo dodalo jeho spoluhráčov novú energiu.

„To bol určite zlomový moment zápasu,“ povedal Nylander pre Sportsnet. „Chlapcov tým nabudil. Myslím si, že sme boli zo začiatku trochu mäkkí a pomalí.“

Toronto po bitke strelilo dva presilovkové góly a vyrovnalo skóre. Odolalo aj pri ďalšom nepriaznivom stave a nakoniec duel doviedlo do víťazného konca. Simmonds odohral 10 a pol minúty a predviedol aj tri bodyčeky.

„Cítil som sa dobre. Bola to moja prvá skutočná akcia za 10 mesiacov a 28 dní. Pravdepodobne by som vám to povedal na sekundy presne. Myslím si, že v tom bode chlapci potrebovali iskru. Poznám svoju úlohu v tíme. Požiadal som Chiarota a zasvietila zelená,“ povedal tridsaťdvaročný Simmonds.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 01. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL