Florida bude bez Bobrovského i Yandlea. Bývalý hráč ju kritizuje

Tím Florida Panthers otvorí novú sezónu v nedeľu proti Chicagu. Bude to bez brankára Sergeja Bobrovského a s najväčšou pravdepodobnosťou aj obrancu Keitha Yandlea.

Bobrovského absenciu potvrdil v piatok tréner Joel Quenneville s tým, že v utorok je reálnejší termín pre sezónny debut ruského gólmana, ktorý v piatok trénoval po prvýkrát s tímom. Tréningový kemp vynechal a na ľade korčuľoval prvýkrát v stredu.

Štartovať v bráne Panthers by mal Chris Driedger, ktorému bude kryť chrbát Sam Montembeault.

Na piatkovom tréningu nefiguroval v zápasovej zostave Yandle, ktorému zrejme v nedeľu skončí séria 866 odohraných zápasov bez prestávky.

Obranu floridského tímu tvorili MacKenzie Weegar s Aaronom Ekbladom, Riley Stillman s Antonom Stralmanom a Gustav Forsling s Radkom Gudasom.

Toto rozhodnutie sa stretlo s kritikou bývalého obrancu NHL Carla Colaiacova, podľa ktorého Panthers neriešia situáciu správne a s dostatočným rešpektom k tridsaťštyriročnému veteránovi.

„Nemalo by záležať na tom, koľko obrancov Florida má, nikdy by ste sa nemali chovať neúctivo k takémuto veteránovi. Za to, že odohral toľko zápasov po sebe, by mal byť oslavovaný a nemalo by samu to brať. Okamžite stratíte šatňu ešte predtým, ako začne sezóna. Stanovuje to zlý precedens,“ vyhlásil Colaiacovo.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 01. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL