Babcock si nie je istý svojou budúcnosťou v NHL

Mike Babcock sa nevzdal nádeje v návrat na lavičku v NHL, ale to by musela prísť najskôr tá správna príležitosť. A v súčasnosti si nie je istý, či taká príležitosť ešte niekedy príde.

„Nepoznám na to odpoveď,“ povedal pre The Athletic. „Musela by to byť tá správna situácia. Ale zostávam zaneprázdnený. Moje interakcia s trénermi NHL je mimoriadna. Neuveriteľná. Rozprávam sa aj s množstvom manažérov, takže je to veľká zábava.“

Babcock, ktorý je dobrovoľným poradcom hokejového tímu Vermontskej univerzity, je od tejto sezóny aj analytikom celonárodnej televízie NBC Sports. Zatiaľ len na skúšku.

V NHL naposledy viedol Toronto, kde dostal výpoveď 20. novembra 2019. Pred tuto sezónou sa najbližšie k lige dostal vtedy, keď absolvoval pohovor vo Washingtone. Ten si nakoniec vybral Petera Laviolettea.

„Neviem, čo bude ďalej. Viem však, že je tu skrátená sezóna a každý má trénera. Šanca, že by som trénoval v NHL v tejto sezóne je veľmi, veľmi malá,“ poznamenal Babcock.

V roku 2022 sa v čínskom Pekingu majú uskutočniť Zimné olympijské hry, na ktorých sa mu s Kanadou v minulosti darilo – získal zlato v rokoch 2010 i 2014. Momentálne sa kandidáta na kormidelníka reprezentácie nepovažuje.

„Na rade je niekto iný,“ skonštatoval Babcock. „Môžem sa otočiť a môžem vidieť všetky tie fotky s každým pokope. Je to niečo, na čo budete spomínať do konca života. Byť olympionikom , zažiť taký úspech, reprezentovať svoju vlasť a vybudovať si vzťahy so všetkými tými trénermi a manažérmi, je veľkolepé.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 01. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL