Ullmark odhalil dôvod osobného voľna. Tímu je vďačný za podporu

Brankár tímu Buffalo Sabres, Linus Ullmark, vynechal posledné dva zápasy z osobných dôvodov. Vo štvrtok verejne odhalil, čo stálo za jeho absenciou.

Po pondelkovom dopoludňajšom rozkorčuľovaní sa dvadsaťsedemročný Švéd od svojej matky dozvedel, že mu vo veku 63 rokov zomrel doma vo Švédsku otec. Večer mal štartovať, ale tímu povedal, že potrebuje nejaký čas, aby sa s nepríjemnou správou vyrovnal. Ten mu, pochopiteľne, vyhovel.

„Osobne tam nebolo o tom pochýb. Jednoducho som im povedal, že hokej nie je pre mňa teraz priorita. Odvtedy som sa v podstate už len snažil vyrovnať so všetkými tými emóciami, ktoré sa na mňa valili,“ povedal Ullmark.

Ullmark, ktorý strávil celú zámorskú kariéru v organizácii Buffala, ocenil spoluhráčov a celú organizáciu za podporu, ktorej sa od nich v týchto zložitých časoch dočkal.

„Nikdy si tieto veci neuvedomujete a neviete, ako sa budete cítiť a ako to zvládnete. Cítim však veľkú vďaku k chlapcom, k organizácii a každému naokolo. Odkedy sa o tom dozvedeli, boli mi veľkou oporou,“ skonštatoval Ullmark.

„Vždy hovoríme o tom, že máme dve rodiny. Máme rodinu doma a máme rodinu v tíme. Toto bol moment, ktorý určite potvrdil to, čo cítim k tímu a čo k nemu snáď cítia aj ostatní.“

Ullmark vo štvrtok trénoval s tímom a odcestoval s ním do Washingtonu, kde tím čakajú dva zápasy v piatok a nedeľu. Tímu na výjazde bude chýbať iný brankár, Carter Hutton.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 22. 01. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL