Myers nebude suspendovaný za zákrok na Armiu + video

Montreal vo štvrtok zdolal Vancouver 7:3, pričom v štyroch góloch mal prsty Joel Armia. Fínsky útočník dva góly strelil a pri dvoch asistoval, no post prvej hviezdy si užiť nemohol, pretože mal vtedy už iné starosti.

Dve a pol minúty pred koncom tretej tretiny do dvadsaťsedemročného rodáka z Pori nekompromisne vrazil obranca Canucks Tyler Myers, ktorý ho v zraniteľnej pozícii zasiahol zboku do hlavy. Rozhodcovia ho za to vylúčili do konca zápasu.

Armia dokázal z ľadu vstať a zamieriť do šatne sám. Do akcie už nezasiahol a tréner Claude Julien po zápase oznámil, že jeho zverencovi lekári diagnostikovali otras mozgu. Preň bude tímu chýbať neurčitý čas.

Armia ešte nikdy nezažil v NHL štvorbodový večer. Pred štvrtkovým duelom zaznamenal v štyroch zápasoch tejto sezóne len jednu asistenciu. Bol to zároveň jeho 300. duel v kariére. V nej nazbieral 116 bodov (57+59).



DOPLNENÉ: Oddelenie hráčskej bezpečnosti NHL oznámilo, že Tyler Myers nebude čeliť dodatočnému trestu zo strany ligy za zákrok na Joela Armiu. Podľa pravidiel totiž išlo o legálny bodyček. Detailné vysvetlenie disciplinárka priniesla na tomto videu:




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 01. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL