O dĺžke karantény Duboisa rozhodne kanadská vláda. Tímy ju chcú skrátiť

Pierre-Luc Dubois je členom tímu Winnipeg Jets. To už je jasné, no nie je jasné, kedy sa k tímu reálne aj pripojí. Bol totiž súčasťou prvej výmeny v sezóne, ktorá sa uskutoční cez hranicu Kanady a Spojených štátov amerických.

Každý človek prichádzajúci do Kanady musí pritom absolvovať 14-dňovú karanténu. Dubois do Winnipegu odletel už v sobotu, no ako dlho bude nakoniec v karanténe, o tom rozhodne kanadská vláda.

Generálny manažér Jets Kevin Cheveldayoff v sobotu uviedol, že jeho tím nestrácal čas a okamžite poslal do Ottawy požiadavku, aby vláda udelila Duboisovi výnimku a skrátila mu karanténu na sedem dní.

Chris Johnston z televízie Sportsnet tvrdí, že na stranu Jets sa postavilo aj zvyšných šesť kanadských tímov, ktoré by privítali, ak by sa karanténa pre hráčov NHL skrátila. Aj oni poslali federálnej vláde formálnu požiadavku.

Tímy ju obhajujú aj tím, že počas siedmich dní hráči absolvujú štyri testy na koronavírus, pričom k tímu sa môžu pripojiť len vtedy, ak sú všetky negatívne. Navyše, tímy sú ochotné hráčov prepraviť k sebe súkromne, čo urobili aj Jets v prípade Duboisa.

Ak by kanadská vláda požiadavke vyhovela, Dubois zažije debut v novom tíme 30. januára proti Canucks.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 01. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL