Halák vyhral, Tatar bodoval, Černák nedohral zápas

Do piatich sobotných zápasov NHL zasiahli traja Slováci a dvaja sa mohli tešiť z výhier svojich tímov. Erik Černák duel nedohral.

BOS - PHI 6:1

Halák kapituloval raz pri triumfe nad Flyers

Jaroslav Halák potreboval urobiť len 16 zákrokov, aby po prvýkrát v sezóne doviedol svoj tím k výhre. Patrice Bergeron zaznamenal dva góly a asistenciu, aby sa stal 11. hráčom v klubovej histórii s minimálne 50 trojbodovými zápasmi. S rovnakou bilanciou skončil aj Brad Marchand. Obaja tak výrazne pomohli k triumfu 6:1 nad Philadelphiou. Z gólu sa tešili aj Craig Smith a Charlie Coyle, ktorí pridali aj po asistencii. Haláka prekonal len Kevin Hayes, Carter Hart opustil duel s 20 zákrokmi. Bruins si zlepšili bilanciu v posledných 14 zápasoch proti Flyers na 11-0-3 – ide o ich najdlhšiu aktívnu bodovú sériu proti jednému súperovi. „Dali nám facku. Nebolo zábavné byť súčasťou takéhoto duelu. Bolo to neakceptovateľné v každom aspekte hry. Musíme zistiť, čo sme robili zle a napraviť to,“ poznamenal Hayes.

Jednoručné zakončenie Coylea:


Hviezdy duelu: 1. B. Marchand, 2. P. Bergeron, 3. C. Coyle (všetci BOS)

VAN - MTL 2:5

Price vychytal 350. výhru, Tatar opäť bodoval

Carey Price predviedol 23 zákrokov, aby pomohol Montrealu k štvrtej výhre z posledných piatich zápasov. Jeho 350. triumf v kariére prišiel v zápase proti Vancouveru, ktorý Canadiens získali pomerom 5:2. Od ročníka 2000/01 sa po piaty raz stalo, čo „Habs“ strelili 5 a viac gólov v troch dueloch po sebe. Len ako druhý tím histórie však dokázali bodovať v každom z prvých šiestich duelov sezóny, ktoré sa všetky odohrali u súperov – v ročníku 1968/69 to tiež dokázali Canadiens. Nick Suzuki otvoril skóre, aby sa stal druhým hráčom histórie NHL so šesťzápasovou bodovou sériou od začiatku sezóny, ktorá sa celá udiala u súperov. Nadviazal na neho tridsaťpäťročný Corey Perry, ktorý sa stal druhým najstarším hráčom s gólom pri debute v drese Montrealu po Robertovi Langovi. Brendan Gallagher a Jonathan Drouin sa tiež trafili do čierneho, Joel Edmunson do prázdnej brány. Pricea prekonali Elias Pettersson a Nils Hoglander. Braden Holtby opustil duel s 28 zákrokmi. Raz ho ohrozil aj Tomáš Tatar, ktorý si z duelu odniesol asistenciu. Odohral 15 a štvrť minúty, pričom zaznamenal aj jeden plusový bod a dva bodyčeky. Tímy sa stretli po tretí raz po sebe. Canucks prehrali piaty duel zo šiestich.

Odporúčame:
Video: Liga Myersa nepotrestala, Edmundson zobral spravodlivosť do svojich rúk

Tatar využil zaváhanie súpera a prihral na gól:


Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. J. Drouin (MTL), 3. E. Pettersson (VAN)

CBJ - TBL 5:2

Tampa prvýkrát v sezóne prehrala, Černák sa zranil

Columbus po výmene Pierre-Luca Duboisa triumfoval pomerom 5:2 nad Tampou Bay, ktorá prehrala po prvýkrát v tomto ročníku. Zach Werenski síce zaváhal pred prvým gólom obhajcu titulu, ale potom to vykompenzoval svojím prvým gólom v sezóne, ktorým zvyšoval na 4:2. Víťazný gól strelil Vladislav Gavrikov, no presadili sa aj Nick Foligno, Michail Grigorenko a Eric Robinson, ktorý skóroval do prázdnej brány. Grigorenko, ktorý strávil predošlé tri sezóny v KHL, skóroval v NHL po prvýkrát od 4. apríla 2017. Elvisa Merzlikinsa z 32 striel prekonali dvojbodový Victor Hedman a Ondřej Palát. Andrej Vasilevskij kryl 23 striel. Lightning dohrávali zápas bez Erika Černáka, ktorý pri nešťastnom páde utrpel v prvej tretine zranenie. Stihol odohrať len tri a pol minúty.

Hedman otvoril skóre efektným gólom pomedzi nohy:


Odporúčame:
Černák nepríjemne „zatancoval“ a utrpel zranenie + video

Hviezdy duelu: 1. E. Merzlikins, 2. Z. Werenski, 3. E. Robinson (všetci CBJ)

STL - LAK 4:2

Krug pomohol prvým gólom v drese Blues k výhre

Torey Krug strelil svoj prvý gól v drese Blues, aby otvoril skóre zápasu a nasmeroval St. Louis k výhre 4:2 nad Los Angeles. Vince Dunn a David Perron sa trafili do čierneho v druhej tretine a Jaden Schwartz pridal dve sekundy pred koncom poistku do prázdnej brány. Perron pridal aj asistenciu, po dve si pripísali Robert Thomas a Ryan O’Reilly. Jordan Binnington čelil 23 strelám, z ktorých ho prekonali Adrian Kempe a Dustin Brown. Calvin Petersen kryl 29 z 29 striel a Anže Kopitar, ktorý raz asistoval, sa osamostatnil na treťom mieste historického poradia tímu s 1078 odohranými duelmi.

Hviezdy duelu: 1. D. Perron, 2. R. Thomas, 3. T. Krug (všetci STL)

WPG - OTT 6:3

Wheeler dosiahol 500. asistenciu pri výhre nad Senators

Ottawa dvakrát prehrávala o gól, no do tretej tretiny vstupovala s vedením 3:2. Winnipeg však v tretej tretine skóroval štyrikrát, aby si nakoniec triumf ukoristil pre seba. Andrew Copp prvým zo svojich dvoch gólov v tretine stav vyrovnal a Paul Stastny o výhre 6:3 rozhodol počas presilovky. Pred nimi skórovali Nik Ehlers a Kyle Connor, ktorý bodoval v piatom zápase po sebe od začiatku sezóny, po nich Mark Scheifele, ktorý pridal poistku do prázdnej brány. Zaznamenal aj dve asistencie, rovnako ako aj Stastny. Až tri nazbieral Blake Wheeler, ktorý ako tretí aktívny Američan po Patrickovi Kaneovi a Ryanovi Suterovi dosiahol na 500. asistenciu v kariére. Connor Hellebuyck urobil 18 zákrokov. Puk vyťahoval z brány po góloch Jevgenija Dadonova, Bradyho Tkachuka a Nicka Paula. Marcus Högberg inkasoval päť gólov z 37 striel. V tretej tretine čelil 19 strelám.

Odporúčame:
Video: Nathan Beaulieu vs. Micheal Haley (bitka)

Dadonov strelil gól v páde:


Hviezdy duelu: 1. P. Stastny (WPG), 2. N. Ehlers (WPG), 3. N. Paul (OTT)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 16/17 (94,1%) - - - - - - -
E. Černák (TBL) 03:24 0 0 0 0 0 0 0
T. Tatar (MTL) 15:17 0 1 1 +1 0 1 2



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 01. 2021 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL