Bývalí hráči NHL sa postavili na stranu Tortorellu

Hoci sága Pierre-Luca Duboisa v Columbuse už definitívne skončila a mladý útočník poprel, že za jeho túžbou opustiť Ohio bol John Tortorella, prísny tréner sa naďalej stretáva s nepriaznivou reakciou zo strany niektorých ľudí. Preto sa na jeho stranu postavili dvaja niekdajší zverenci z NHL.

„Nie som si istý, prečo smeruje k Tortsovi toľká nenávisť. Väčšina jeho bývalých zverencov pod nim hrala rada. Bol tvrdý, ale spravodlivý,“ povedal bývalý brankár Eddie Läck, ktorý pôsobil pod Tortorellom vo Vancouveri.

„A áno, viem, že by som ho mal mať rád, pretože ma nechal štartovať v Heritage Classic, ale rovnako som ho mal rád aj vtedy, keď som chytával sporadicky.“

K Läckovi sa pridal ďalší bývalý hráč Canucks, útočník Tom Sestito.

„Najlepší tréner, akého som v NHL mal. Prebehol by som kvôli nemu aj stenou. Jeho tréningové kempy boli peklom, ale to sa očakávalo,“ poznamenal.

Dubois zažil s americkým kormidelníkom otvorený konflikt počas posledného play-off a Tortorella ho nenechal hrať v posledných 46 minútach jeho posledného zápasu v drese Blue Jackets. Napriek tomu sa na jeho adresu nevyjadroval po výmene v zlom.

„Ešte pred draftom som vedel, aký typ trénera to je. Počul som to od hráčov, ktorý pod ním hrali v minulosti. Počul som to od Vincenta Lecavaliera a Martina St. Louisa. Zhodný názor, ktorý som dostal, a ktorý je aj mojím osobným názorom, je, že hráčom pomáha. Tlačí na nich, motivuje a posilňuje ich. Niekedy je to ťažké, keď máte 20, ale všetci mi hovorili rovnakú vec: Jeden deň, keď budeš starší, sa pozrieš späť a uvedomíš si, že urobil veľké veci pre tvoju kariéru. Viem, že niektorí ľudia by si mohli myslieť, že Tortorella bol dôvodom odchodu, ale nebol,“ skonštatoval Dubois.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 01. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL