Carolina sa vracia do akcie. Do hry sa vráti aj veľké meno

Tím Carolina Hurricanes sa musel vyrovnať s nákazou novým koronavírusom i odložením štyroch zápasov na neskorší termín. Dobrou správou je, že už vo štvrtok sa vráti do akcie.

Vo štvrtkovom zápase proti Tampe Bay by sa pritom mal do zostavy Hurricanes vrátiť aj kapitán Jordan Staal, ktorý v utorok trénoval so spoluhráčmi.

Staal odohral v tejto sezóne len otvárací zápas, po ktorom bol pozitívne testovaní na Covid-19. Následne sa k nemu na covidovej listine pripojili aj Teuvo Teravainen, Jesper Fast, Warren Foegele, Jordan Martinook a Jaccob Slavin. Tí ešte netrénovali a hrať nebudú.

Namiesto nich v utorok trénovali s prvým tímom útočníci Morgan Geekie, Steven Lorentz a Max McCormick, ako aj obrancovia Jake Bean a Joakim Ryan. Tí sú bežne súčasťou taxi zostavy. Hurricanes ešte zvážia povolanie ďalšieho útočníka z Chicaga z AHL.

Carolina naposledy hrala 18. januára proti Nashvillu a všetci jej hráči sa museli udržovať vo forme individuálne, pretože sa musel na niekoľko dní prerušiť tréningový proces. Tréner Rod Brind’Amour tak mal pri nezvyčajných okolnostiach náročnú úlohu v príprave na štvrtok.

„Je to zložitá vec. Necháte ich rovno pracovať naplno alebo intenzitu pomaly budete zvyšovať, pretože nechcete, aby sa zranili? Spočiatku nepôjdeme na to zhurta, ale určite budeme tvrdo pracovať. Času ubúda,“ poznamenal kormidelník.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 27. 01. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL