Rezignoval generálny manažér Penguins

Generálny manažér tímu Pittsburgh Penguins, Jim Rutherford, v stredu rezignoval na svoju pozíciu z osobných dôvodov.

Jeho povinnosti na dočasnej báze prevezme jeho doterajší asistent Patrik Allvin. Klub bude medzitým hľadať jeho trvalého nástupcu.

Rutherford pracoval ako generálny manažér Penguins od roku 2014 a doviedol ho k dvom titulom v rokoch 2016 a 2017. Klub mal pod jeho vedením bilanciu 276-154-56 a za dané obdobie mal piatu najlepšiu úspešnosť zbierania bodov v celej NHL.

„Bola pre mňa veľká časť slúžiť ako generálny manažér Penguins a zavesiť pod strop PPG Paints Areny ďalšie dva majstrovské bannery. Je veľa ľuďom, ktorým ďakujem, počnúc majiteľmi, Ronom Burklem a Mariom Lemieuxom, a prezidentom tímu Davidom Morehouseom,“ vyhlásil sedemdesiatjedenročný manažér.

„Vždy ste dostali veľkú podporu od každého zahrnutého s Penguins, v hokejovom aj obchodnom oddelení, a samozrejme, od špeciálnej skupiny hráčov vedenej Sidneym Crosbym. Fanúšikovia boli ohromní ku mne aj mojej rodine. Viem, že je trochu nezvyčajné urobiť toto počas sezóny, ale jednoducho som cítil, že bol ten správny čas, aby som odstúpil.“

Pred príchodom do Pittsburghu pracoval Rutherford 20 rokov ako generálny manažér Hartfordu/Caroliny. U Hurricanes vyskladal tím, ktorý v roku 2006 získal Stanleyho pohár.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 27. 01. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL