Kritizujú Wheelera. Tréner Maurice reaguje ostro a bez servítky

Hlavný tréner tímu Winnipeg Jets, Paul Maurice, nerozumie kritike, ktorá sa objavila v súvislosti s výkonmi svojho kapitána Blakea Wheelera. Zastal si ho a reagoval otvorene bez servítky.

Wheeler je kritizovaný za to, že bol pri hre piatich proti piatim na ľade pri väčšom počte inkasovaných gólov ako ktorýkoľvek iný hráč Jets – pri 14. Tím s ním na ľade pritom strelil len tri góly. Navyše, novinári kritizovali jeho nedostatočnú snahu pri góle Matthewa Tkachuka v utorkovom zápase proti Calgary.

„Pri tom góle, ktorý ste rozoberali, sa dostal do skutočne ťažkej pozície po nezmyselnom beckcheckingu od niekoho iného. Som na to citlivý, pretože mám úctu k tomuto chlapcovi odkedy som sem prišiel,“ povedal Maurice pre TSN.

„Jeho pracovná morálka, to aký je spoľahlivý, aký má charakter... Ako vedie šatňu a ako hrá... Má sk**vených 11 bodov v 10 zápasoch!“

Maurice dodal, že nemá problém s kritikou, ale očakáva, že bude oprávnená.

„Len by som chcel, aby ste mali pritom pravdu. Budete zachádzať do hĺbky a do štatistík, a bože, tie robia otrasnú prácu v tom, aby vám povedali, čo robí päť hráčov na ľade,“ poznamenal kormidelník.

„Nechránim si tak Blake Wheelera, viac si chránim tím Winnipeg Jets. Máte v meste hráča, ktorý hrá tvrdo a je taký skvelý líder a dobrý človek? Buďte skutočne opatrní. Ak jeho plus/mínus číslo nie je také, aké chcete – pri plnej sezóne má nábeh na 88 bodov, človeče. A po 10 zápasoch máme bilanciu 6-3-1. A vy tu idete kritizovať môjho kapitána. Uráža ma to.“

Tridsaťštyriročný Wheeler zaznamenal tri góly a osem asistencií v prvých desiatich zápasoch sezóny. Na konte má aj deväť mínusových bodov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 02. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL