O Bennetta sa zaujímajú aj tieto dva tímy z východu kontinentu

V ostatnom čase patrí medzi najskloňovanejšie meno v prestupových špekuláciách útočník Sam bennett, ktorý požiadal tím Calgary Flames o výmenu. Momentálne už identifikujeme prvé tímy, ktoré by o neho mali mať záujem.

Vincent Z. Mercogliano z The Journal News informuje, že medzi tímami so záujmom sa nachádza aj tím New York Rangers.

„Dvadsaťštyriročný hokejista by nevyriešil potrebu Rangers po druhom centrovi za Mikom Zibanejadom, ale mohol by byť užitočným prínosom pre ich spodne dva útoky, najmä, keď je teraz Filip Chytil mimo hry so zranením hornej časti tela,“ poznamenal zámorský novinár.

Tak ako všetky tímy, záujem Rangers bude ovplyvňovať aj cena, ktorú budú Flames za hráča pýtať. Mercegliano však poukázal, že by si oba tímy mohli vypomôcť, ak by Calgary malo záujem o obrancu Tonyho DeAngela, ktorého sa New York snaží vymeniť.

Problémom pri takejto výmene by však bolo to, že Flames nemajú na celý „cap-hit“ DeAngela priestor a Rangers sa momentálne zdráhajú ponechať si časť z 4,8 milióna dolárov, ktorými hráč zaťažuje rozpočet.

Záujem o Bennetta by však mali mať aj iné tímy, ako Vancouver a Toronto. Maple Leafs by mohli byť v hre aj podľa Chrisa Johnstona z televízie Sportsnet: „Myslím si, že aj Leafs majú určitú úroveň záujmu o Sama Bennetta. Neviem, či majú tie správne aktíva, aby sa výmena mohla zrealizovať, ale sú tímy, ktoré sa o 24-ročného hráča zaujímajú prirodzene.“

Aj jeho kolega Luke Fox informoval, že torontský klub momentálne hľadá útočníka a výhodou Bennetta by mohlo byť, že by išlo o miestneho chlapca.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 02. 2021 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL